نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

بي خوابي در بارداري يكي از مشكلات رايجي است كه مادران تجربه مي‌كنند. اين مسئله احساس كمبود انرژي و رخوت را در حاملگي افزايش داده و منجر به كاهش سلامت رواني بانوان مي‌شود. همچنين تجربه بي‌خوابي مكرر بانوان را تحريك پذير كرده و در نتيجه حساسيت رواني آن‌ها بالا مي‌رود. عوامل مختلفي مي‌توانند در بي‌خوابي دوران بارداري تاثيرگذار باشند. از جمله اين موارد مي‌توان به ويار دوران بارداري، نياز مكرر براي رفتن به دست‌شويي و نوسانات هورموني اشاره كرد. با اين حال خانم‌هاي باردار مي‌توانند با بهره بردن از تكنيك‌هايي اين مسئله را كاهش داده و خواب راحتي را تجربه كنند. در ادامه به طور كامل درباره علل و راهكارهايي براي مقابله با بي خوابي در دوران بارداري خواهيم پرداخت پس همراه ما باشيد. براي آشنايي بيشتر با بايدها و نبايدهاي دوران بارداري كليك كنيد.

منيع: بي خوابي در بارداري

بي خوابي در بارداري

اكثر بانوان در دوران بارداري به خصوص در سه ماه اول تجربه بي‌خوابي را گزارش مي‌دهند. علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در اين زمينه تاثيرگذار باشند. از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به ويار دوران بارداري، افزايش ضربان قلب هنگام دراز كشيدن، دچار شدن به سردردهاي آزاردهنده، كمر دردرد، سخت شدن تنفس، سوزش سر معده، ديدن خواب‌هاي آشفته، حالت تهوع و استفراغ اشاره كرد. براي آگاهي بيشتر در زمينه بارداري مي‌توانيد از خدمات مشاوره بارداري استفاده كنيد.

دلايل رواني بي خوابي در بارداري

با وجود تمام علائم ناخوشايند جسماني كه در روند طبيعي خواب در بارداري اختلال ايجاد مي‌كنند در بسياري از موارد اين مشكل بيش از هرچيز تحت تاثير عوامل رواني قرار دارد. در واقع اكثر بانوان در حاملگي دچار اضطراب‌هاي فراواني مي‌شوند. اين اضطراب‌ها مي‌تواند در ارتباط با مسائلي نظير سلامت جنين يا نحوه زايمان باشد. استرس و اضطراب با افزايش هشياري بدن خواب آرام را از مادر گرفته و باعث مي‌شود كه او مشكلاتي نظير بي‌خوابي، كابوس و وحشت شبانه را تجربه نمايد.

راهكارهايي براي مقابله با بي خوابي در بارداري

براي اينكه بتوانيد با بي خوابي در بارداري مبارزه نماييد راهكارهاي مختلفي مي‌توانند به كمك شما بيايند. بي خوابي مي‌تواند تاثيرات نامطلوب خود را بر جنبه‌هاي مختلفي از زندگي شما به جاي بگذارد و حتي مشكلاتي را براي زوجين به وجود آورد. به همين خاطر مقابله با آن از اهميت بالايي برخوردار است. از جمله اين راهكارها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر درباره مشكلات زوجين در دوران بارداري كليك كنيد.

1- استفاده از تكنيك حواس‌پرتي

در بسياري از موارد مادران به دليل درگيري با علائم جسماني ناخوشايندي كه در دوران بارداري به سراغ آن‌ها مي‌آيد نمي‌توانند خواب راحتي را تجربه كنند. در اين شرايط استفاده از تكنيك‌هاي حواس‌پرتي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد تمركز خود را از مشكلات بدني منحرف كرده و به موضوعات ديگري توجه نماييد. براي مثال مي‌توانيد براي اينكه زودتر بخوابيد در ذهن خود شروع به شمردن اعداد كنيد. همچنين اگر خوابتان نمي‌برد لازم نيست به خودتان فشار بياوريد، ترجيحا سر خود را با موضوعي كه مورد علاقه‌تان است نظير خواندن يك كتاب يا گوش دادن به موسيقي گرم كنيد و هر زمان كه احساس خستگي كرديد مجددا به تخت‌خواب بازگرديد.

2- كمك گرفتن از ريلكسيشن

همان‌طور كه گفته شد بي خوابي در دوران بارداري در اكثر موارد تحت تاثير استرس و اضطراب زياد اتفاق مي‌افتد. در اين شرايط به كار گرفتن برخي تكنيك‌هاي خود آرام سازي نظير ريلكسيشن مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك كند زودتر و عميق‌تر به خواب برويد. براي انجام ريلكسيشن لازم است كه تنها در جاي راحتي به آرامي دراز بكشيد.

تمام عضلات خود را از حالت انقباض خارج كرده و اجازه ندهيد هيچ‌گونه تنشي در بدنتان احساس شود. در همين حالت چشمان خود را ببنديد، دم و بازدم عميقي را شروع نماييد و تمام توجه خود را بر نحوه تنفستان متمركز كنيد. براي اينكه بتوانيد ريلكسيشن را به طور حرفه‌اي بياموزيد بهتراست از يك متخصص روانشناس كمك بگيريد.

3- گنجاندن ورزش‌هاي سبك در برنامه روزانه

باردار شدن باعث مي‌شود كه اكثر بانوان تا حد زيادي سطح فعاليت‌هاي خود را كاهش دهند. مسلم است كه در اين حالت در طول روز كمتر خسته مي‌شويد و در نهايت به هنگام شب به احتمال بيشتري بي‌خوابي را تجربه مي‌كنيد. از همين رو متخصصان توصيه مي‌كنند كه در دوران بارداري ورزش‌هاي سبكي را در برنامه روزانه خود بگنجانيد. فعاليت‌هاي ساده‌اي نظير پياده روي و كمي ورزش‌هاي كششي به شما كمك مي‌كند كه علائمي نظير گرفتگي عضلات پا را كم‌تر تجربه كنيد و همچنين شب‌ها نيز خواب راحت‌تري داشته باشيد.

4- خوردن شام سبك و زودهنگام

مشكلات گوارشي و تجربه علائم ناخوشايندي نظير سوزش معده از جمله علل اصلي بي خوابي در بارداري است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد اگر بتوانيد شب‌ها زودتر شام بخوريد، وعده‌هاي سبك‌تري داشته باشيد و قبل از خواب يك ليوان شير گرم بنوشيد دل درد، سوزش معده و افزايش ضربان قلب كم‌تر به سراغ شما مي‌آيند و در نتيجه مي‌توانيد زودتر به خواب رويد.

5- استفاده از لباس‌هاي راحتي

در دوران بارداري پوشيدن سوتين‌هاي تنگ و لباس‌هاي ضخيم مي‌تواند باعث تجربه گر گرفتگي، حساسيت سينه‌ها و در نهايت احساس ناراحتي در مادران باردار شود. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه از لباس‌هاي گشادتر و راحت استفاده كنيد و ترجيحا هنگام خواب سوتين‌هاي تنگ نپوشيد. براي آشنايي بيشتر درباره نحوه خوابيدن زن باردار كليك كنيد.

عوارض كم خوابي در بارداري

كمبود خواب براي همه ما مضر بوده و عوارضي به همراه دارد. اما زنان باردار بيشتر تحت تاثير عوارض منفي بي خوابي قرار مي‌گيرند. ديابت بارداري، بالا رفتن فشار خون، فشار خون ريوي، پره اكلامپسي از جمله مشكلات جدي است كه در اثر بي خوابي براي مادر پيش مي‌آيد. علاوه بر موارد ذكر شده تغييرات خلقي، ناتواني در انجام وظايف روزمره، تغييرات هورموني از ديگر عوارض بي‌خوابي براي خانم‌هاي باردار است. براي جلوگيري از اين عوارض حتما بايد براي بهبود به درمانگر خود مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مراجعه به روانشناس مي‌تواند به درمان بي خوابي در بارداري كمك كند؟

بله، روانشناس با بررسي اضطراب‌هاي دوران حاملگي و آموزش تكنيك‌هاي خود آرام‌سازي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد راحت‌تر اين مشكل را مديريت نماييد.

آيا استفاده از داروهاي خواب‌آور براي درمان بي‌خوابي در دوران بارداري لازم است؟

در دوران بارداري استفاده از داروهاي روانپزشكي تا حد امكان تجويز نمي‌شود چرا كه ممكن است اين داروها از جفت رد شده و به جنين آسيب برسانند. در نتيجه استفاده از درمان‌هاي غير دارويي ارجحيت دارد. با اين همه لازم است پيش از هر اقدامي ابتدا با يك متخصص در حوزه سلامت روان مشورت نماييد.

منيع: بي خوابي در بارداري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/14  ] [ ۰۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب